Start og Årst snudde mot Fredrikstad

Starts Ole Martin Årst jubler etter 1-1 under kampen mellom Start og Fredrikstad på Sør Arena torsdag kveld Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix. Les mer Lukk

Start ble reddet av et ekte hat trick fra veteranen Ole Martin Årst da Fredrikstad ble slått 3-2 torsdag.

Før pause så det alt annet enn lyst ut for trener Knut Tørum etter at Tarik Elyounoussi hadde sendt Fredrikstad i ledelsen med 1-0 på straffe etter 24 minutter.

En straffe som for Start-spillerne virket litt billig, ettersom det så ut som om Rolf Daniel Vilsvik liggende inne i feltet ble truffet i hodet og ikke i hånden. Dommer Trond Ivar Døvle var derimot ikke i tvil.

Kort etter sidebytte fikk Start en tidlig utligning da veteranen Ole Martin Årst var våkent framme inne i feltet. Samme mann var frampå et par minutter senere. Det var sjette gang på rad på hjemmebane at nordlendingen har funnet nettmaskene. Han avsluttet det hele med ekte hat trick da han satte inn sitt tiende mål for sesongen

Fredrikstads måtte avslutte de siste 20 minuttene med ti mann etter at Amin Askar fikk det røde kortet etter en stygg takling. Joachim Thomasen reduserte til 2-3 da han skrudde en corner i mål.

Både Fredrikstad og Årst var nær scoringer mot slutten av kampen som ebbet ut med 3-2 og en viktig seier for Start.

– Kjekt med en seier. All ære til gutta som gjør en glimrende annenomgang. Det er veldig viktig at spillerne står opp som de gjorde. Målene til Ole Martin kan man jo sette i glass og ramme, sa Start-trener Knut Tørum til TV 2 Sporten.

Les flere nyheter her