Opptøyer i Vancouver etter finaletap

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gikk amok etter tap
Politiet måtte bruke tåregass for å få kontroll på skuffede ishockeyfans etter Vancouver Canucks' finaletap i NHL-sluttspillet onsdag.

Tusenvis hadde møtt opp i Vancouver sentrum for å følge kampen mot Boston Bruins, som var den sjuende og avgjørende i årets Stanley Cup-finale.

De drømte om lagets første tittel, men håpet ble knust da Bruins vant 4–0.

Se video: Her går de amok

Tapet førte til opptøyer i Vancouvers gater. Flere biler ble veltet og påtent, mens butikker ble ødelagt.

Dusinvis av biler, herunder minst to politibilene ble snudd og brent av vandaler som stiplede inn og ut av flokkene av rundt 100.000 hockey fans.

- Vi har hentet inn hundrevis av politifolk. Beskjeden til folk nå er at «dere skal hjem», sier polititalsmann Jana McGuinness, ifølge Vancouver Sun.

Politibetjentene er ustyrt med skjold, batonger og masker. På spørsmål om politiet hadde mistet kontrollen over folkemengden, ville McGuinness bare si at politiet har en plan for å takle den uregjerlige folkemengden.

- Pinlig og skamfullt

– Det er ekstremt skuffende å se situasjonen i Vancouver sentrum. Vancouver er en by i verdensklasse, og det er pinlig og skamfullt å se volden og uroen vi har sett i kveld, sa borgermester Gregor Robertson, ifølge Vancouver Sun.

- De aller fleste menneskene som var i sentrum var der for å nyte spillet på en fredelig og respektfull måte. Det er uheldig at et lite antall personer oppsatt på kriminell aktivitet har gjort deler av byen om til områder med ødeleggelse og konfrontasjoner med politiet.

Vancouver Canucks-fansen lagde opptøyer i byen etter finaletapet mot Boston Bruins i NHL-sluttspillet. (Foto: Anthony Bolante, Reuters/Scanpix)

Det er ikke kjent hvor mange personer som ble pågrepet av politiet. Ifølge TV-kanalen CBC ble minst tre personer skadd.

Sykehus i beredskap

Sykehusene St. Paul's og Vancouver General skal ha blitt satt til såkalt «kode oransje», som betyr at ingen ansatte får lov til å dra hjem.

Sykehusebe rapporterer om skader fra knivstikking, fall og tåregass, melder AFP.

Politiets arbeid med å fjerne folkemengden fra sentrum ble hindret da offentlige transportmidler ble stengt etter at opptøyene startet. Bussjåfører sier at de ikke føler seg trygge.

Vitner til opptøyene har tatt video og bilder av vandalene.

- Det bare oppmuntrer dem, sier en politibetjent til AFP.

Da Vancouver Canucks tapte finalen i 1994, skjemmet også fansen seg ut og lagde bråk i den ishockeygale byen.

Les flere nyheter her