Video viser protester i Tripoli

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unik protestvideo
En video som er lagt ut på internett, viser hundrevis av sinte demonstranter som roper slagord mot Muammar Gaddafi, angivelig i Libyas hovedstad Tripoli.

Aktivistene som har lagt ut videoen, sier den ble filmet mandag under begravelsen til to demonstranter i forstaden Souq al-Jumaa, og at den beviser at motstanden mot Gaddafi vokser i hovedstaden.

SE VIDEOEN HER

Videoen viser demonstranter som fyller en gate og roper slagord som «Muammar er Guds fiende» og «Gud elsker martyrer».Videoen viser demonstranter som fyller en gate og roper slagord som «Muammar er Guds fiende» og «Gud elsker martyrer».

Les også: Zuma møter Gaddafi

En av aktivistene sier at folkemengden ble spredt av sikkerhetsstyrker som ankom i lastebiler og skjøt med skarpt.

Det har ikke vært mulig å verifisere verken hvor eller når videoen er tatt opp, men det er kjent at det har vært protester mot Gaddafi i Souq al-Jumaa tidligere.

Les også: Gaddafis kone hardt ut mot NATO

Gaddafi har beholdt kontrollen over Tripoli og mesteparten av den vestlige delen av Libya, mens opposisjonen har tatt makten i øst.

Utenlandske journalister i Tripoli har begrenset bevegelsesfrihet og har ikke greid å fastslå hvor stor motstanden mot Gaddafi er i en hovedstad som er under full kontroll av et omfattende sikkerhetsapparat.

Det er heller ikke mulig å fastslå hvor stor støtte Gaddafi har. Vegger og murer over hele byen er dekket av plakater med bilde av Gaddafi og av graffiti til støtte for lederen.

Les flere nyheter her