Legen nektet for nesten alt

Advokat Krister Øie Braute forsvarer den 39 år gamle legen som er tiltalt for overgrep og trusler mot 21 jenter, pengeutpressing mot 14 voksne menn samt forsøk på pengeutpressing av sju menn. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Les mer Lukk

Den tidligere legen fra Hedmark nektet straffskyld for de mest alvorlige forholdene i tiltalen da saken mot ham startet mandag.

Mannen ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

39-åringen nektet for å ha presset fem unge jenter til å utføre seksuelle handlinger som ble filmet med mobiltelefon. Disse er sidestilt med voldtekt etter tiltalen. Han nektet også at han skal ha forsøkt å presse ytterligere tre unge jenter til det samme, uten å lykkes.

Mannen er også tiltalt for flere ganger å ha hatt samleie med en 15 år gammel jente, blant annet på en campingplass i Hedmark. Han nektet straffskyld for dette.

39-åringen sa seg videre ikke skyldig i å ha befølt en 13 år gammel jente mens hun lå i narkose på sykehuset i Elverum.

Han innrømmet ett tilfelle av utpressing. I mars 2008 fikk han utbetalt 25.000 kroner av en mann etter at denne mannen hadde sendt nakenbilde av seg selv til det han trodde var en tenåringsjente. Tiltalte lot som han var faren til «jenta» og truet med å kontakte politiet. Han nektet å ha forsøkt å presse 13 andre menn ved samme fremgangsmåte.

Mannen innrømmet straffskyld for å ha kontaktet ni unge jenter ved å sende dem tekstmeldinger. Ved å late som han var en tenåringsjente, lurte han jentene til å ta bilde av eller filme seg selv nakne.

Rettssaken starter i Hedmarken tingrett mandag. Det er satt av 16 dager til saken.

Les flere nyheter