Djurdjic og Sørum sentrale i ydmykelsen av Molde

Haugesundspillerne jubler etter 1-0 scoringen i kampen mot Molde på Haugesund Stadion søndag. Les mer Lukk

Nikola Djurdjic og Thomas Sørum sto for tre av målene da Haugesund ydmyket Molde på det groveste med 5-0 på hjemmebane søndag.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap fikk svært lite til og var blottet for entusiasme mot Haugesund. Etter to seire og en uavgjort på de tre siste bortekampene, og en formkurve som pekte oppover, nyttet plutselig ingenting for spillerne fra rosenes by.

Solskjær forklarte det på denne måten:

– Vi møtte et aggressivt og godt Haugesund-lag og klarte ikke å stå imot. De tre scoringene de fikk i første omgang var «for lette», sa han.

– Men vi kommer til å reise oss. Det har vi gjort før, sa Solskjær.

Thomas Sørum nettet to ganger og sentrale Nikola Djurdjic scoret ett på straffespark i regnværet på Haugesund stadion. Sørum har til nå scoret seks mål i serien.

– Det var en herlig revansje etter tapet for Molde på hjemmebane i fjor, sa Sørum etter kampslutt.

– Vi gjennomførte en prikkfri kamp i dag. Forsvaret var kompakt og kjørte kontra. At det var effektivt, kan en se på scoren, sa han og understreket at resultatet kom som følge av hard jobbing.

I eget mål

Molde fikk den verst tenkelige starten da Alexander Søderlund satte inn 1-0-målet allerede i det 7. spilleminutt på pasning fra Djurdjic. Utover i første omgang hadde Haugesund et stort overtak i banespillet. Hjemmelaget presset høyt fra start og fikk initiativet – og en tidlig scoring som belønning. Etter dette var det en god Molde-periode, men de skapte få store målsjanser. Hjemmelaget økte til 2-0 etter corner. Pape Paté Diouf skulle klarere, men hodestøtet gikk rett i eget mål.

I det 39. minutt fikk Sørum headet inn 3-0-scoringen etter en duell mellom Djurdjic og Bugge Pettersen. Haugesund punkterte kampen definitivt seks minutter etter hvilen da Sørum gjorde både forarbeidet og avslutningen selv ved 4-0-målet. Etter en snau times spill fikk vertene en billig straffe, og fra merket satte Djurdjic ballen sikkert i mål.

Godt betalt

Haugesund-trener Jostein Grindhaug mente laget fikk godt betalt i søndagens kamp.

– Dette var ikke noen 5-0-kamp, men flott uansett med tre poeng. Vi har slitt med skader i det siste, og jeg er glad det er to uker til neste kamp, sa Grindhaug.I annen omgang vartet Molde opp med et noe bedre angrepsspill, og sjansene bød seg på løpende bånd. På sidelinjen sto Solskjær som bare måtte dra på smilebåndet i ren fortvilelse. Det var dagen da ingenting lyktes for Molde.

Les flere nyheter her