Nordafghansk politisjef drept i angrep

Guvernørkontoret i Takhar-provinsen ble angrepet lørdag. Foto: REUTERS / Wahdat / SCANPIX Les mer Lukk

En rekke sikkerhetstopper hadde holdt møte i den nordafghanske provinsen Takhar da en selvmordsbomber gikk til angrep. Politisjefen i Nord-Afghanistan er blant de drepte.

Den mektige politisjefen i Nord-Afghanistan, general Dawood Dawood, ble drept i angrepet mot provinsguvernørens kontor sammen med blant andre politisjefen i provinsen og tre tyske soldater lørdag, ifølge talsperson Faiz Mohammad Tawhidi for guvernøren.

I alt sju personer ble drept i angrepet, mens guvernør Abdul Jabar Taqwa ble såret.

Også lederen for ISAFs Nord-Afghanistan-kommando, den tyske generalen Markus Kneip, var på stedet, men overlevde angrepet. Rundt tolv personer skal ha blitt såret.

Sikkerhetsmøte

De militære og politiske lederne hadde holdt et møte om sikkerheten i regionen da kontoret ble angrepet. Bygningen sto i flammer og det steg røyk opp fra området etter eksplosjonen.

– Da møtet var over og vi ville dra, ventet en selvmordsbomber i korridoren og sprengte seg i lufta, sier rådgiver Qutbuddin Kamal ved guvernørens kontor.

– Jeg hørte en kraftig eksplosjon fra inne på guvernørens område, sier Wazir Mohammad Jalali i den lokale påtalemyndigheten om eksplosjonen i provinshovedstaden Taloqan.

Taliban tok raskt på seg skylden for angrepet. Selvmordsbomberen skal ha gått i politiuniform.

Nordalliansen

General Dawood Dawood var en av de militære lederne i Nordalliansen, som kjempet sammen med USA mot Taliban-regimet. Han var også med i den afghanske kampen mot Sovjetunionen.

Han har vært viseinnenriksminister med ansvar for kampen mot narkotika i Afghanistan og har også vært guvernør i Takhar.

Takhar-provinsen ligger helt nord i Afghanistan. Tyske soldater er basert i naboprovinsen Kunduz og har oppsyn med Takhar uten en permanent base i området.

Tyskland har rundt 5.000 soldater i Nord-Afghanistan.

Les flere nyheter her