Forsvarer: – Mladic ber om ro

Ratko Mladic på et bilde offentliggjort av serbiske myndigheter. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic sier han ikke ønsker å forårsake uroligheter, ifølge forsvareren. Søndag er det planlagt en stor demonstrasjon mot pågripelsen av generalen.

Tiltalen mot Mladic  

* Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag har tiltalt general Ratko Mladic for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten

* Mladic regnes som mannen bak den 43 måneder lange beleiringen av Sarajevo og massakren på nær 8.000 ubevæpnede muslimske menn og gutter i Srebrenica i juli 1995. (Kilde: NTB, Reuters)

Kilde: NTB

– Han ber folk om å roe seg ned, det må ikke bli noen blodsutgytelser, han ønsker ikke å forårsake uro, sa forsvareren Milos Saljic til pressen lørdag.

Saljic sier Mladic er klar over at han kommer til å bli sendt til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag (ICTY).

Les også: Vil straffeforfølge Mladics hjelpere

Om lag 2.000 bosniske serbere deltok fredag i en demonstrasjon mot arrestasjonen av Ratko Mladic.

Det er varslet en større demonstrasjon i Beograd søndag. Den arrangeres av det ytterliggående nasjonalistpartiet SRS, som i likhet med de bosniske serberne mener at regjeringen i Beograd har forrådt sitt folk.

Mladic ble pågrepet i Serbia torsdag. Han er ettersøkt av ICTY og tiltalt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser.

Generalen ledet de bosnisk-serbiske styrkene under krigen i Bosnia fra 1992 til 1995.

Les flere nyheter her