Mange feil hos fornøyelsesparkene

Tusenfryd er en av fornøyelsesparkene hvor det har blitt avdekket feil de siste årene. Arkivbilde: Scanpix Les mer Lukk

Park- og tivolitilsynet har i løpet av de siste to årene gitt rundt 270 pålegg og anmerkninger til landets fem største fornøyelsesparker.

88 av påleggene var av en slik karakter at parkene ikke fikk sette innretningen i drift før pålegget var rettet. Dette dreier seg både om nye attraksjoner og innretninger som allerede var i bruk, skriver VG.

Påleggene er imidlertid ikke klassifisert etter alvorlighetsgrad.

– Vi klassifiserer ikke påleggene ut fra alvorlighetsgrad. Dette fremkommer imidlertid delvis i de påleggsfristene som gis, sier avdelingsleder Roar Moe i Park- og tivolitilsynet.

Listen over pålegg har ikke før vært offentliggjort. Listen avslører en rekke feil og mangler som eierne av fornøyelsesparkene har fått pålegg om å rette opp.

Tusenfryd, Kristiansand Dyrepark, Bø Sommarland, Rogaland Fritidspark/Kongeparken og Hunderfossen Familiepark har til sammen fått 248 pålegg og 20 anmerkninger, som er mindre alvorlige forhold, de siste to årene. Disse parkene hadde i fjor til sammen over 1,7 millioner besøkende.

Noen av sakene som tilsynet har avdekket, omfatter blant annet gondolbane med fare for avrivning av folks føtter, løse bolter og skruer, slitte setebelter, feil på bremser, samt rust og råte.

Moe synes ikke at antall pålegg er et tegn på at parkenes egenkontroll er for dårlig.

– Vi har ikke sett dette som alarmerende, og mener egenkontrollen fungerer bra, sier han.

Les flere nyheter her