Skuddoffer oppsøkte sykehus i Oslo

En mann i 20-årene troppet natt til lørdag opp på Ullevål sykehus med et skuddsår og fortalte at det var han som ble skutt ved Vækerø utenfor Oslo noen timer tidligere.

– Han har ikke sagt så mye, men bekrefter at det var han som ble skutt ved en hamburgerrestaurant ved Vækerø fredag kveld, opplyser vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen har et skuddsår i den ene skulderen, men ifølge Lande er det ikke snakk om noen livstruende skade.

Les også: Avfyrte skydd ved burgerrestaurant

Folk flyktet i panikk under skytingen ved hamburgerrestauranten, som ligger ved siden av en travel bensinstasjon på Drammensveien, hovedveien ut av Oslo vestover.

Øyenvitner fortalte at det ble løsnet skudd etter at to biler møttes, og at en blodig mann hadde flyktet fra stedet.

Kort tid etter ble det funnet en brennende bil utenfor en Maxbo-butikk på den andre siden av Drammensveien. En svenskregistrert Volvo skal ha blitt observert på vei bort fra den brennende bilen.

Mannen som ble skutt er fra Oslo-området og betegnes av politiet som en kjenning, men Lande kan ikke si noe om motivet for skytingen.

– Det er for tidlig å si hvilke motiver som ligger bak, eller om dette er gjengrelatert. Mannen som ble skutt vil bli avhørt i formiddag, sier Lande.

Les flere nyheter her