Taliban tilbakeviser at mulla Omar er drept

Et av svært få bilder som visstnok finnes av verdens mest ettersøkte mann, Mullah Omar. Foto: AP/Scanpix Les mer Lukk

Flere talsmenn for Taliban-bevegelsen avviser på det sterkeste at Taliban-lederen mulla Omar er drept, slik en afghansk TV-kanal melder.

En sentral pakistansk sikkerhetskilde sier han ikke kan bekrefte opplysningene om at Taliban-lederen mulla Omar skal være drept.

– Jeg undersøker saken. Jeg kan ikke bekrefte dette, sier den pakistanske kilden til Reuters.

Den private TV-stasjonen TOLOnews i Afghanistan meldte mandag morgen at den sentrale Taliban-lederen var sporet opp og drept i Pakistan. Stasjonen viser til en anonym kilde i det afghanske sikkerhetsdirektoratet NDS.

Mulla Omar skal angivelig ha blitt skutt og drept da han var underveis fra Quetta til Nord-Waziristan i Pakistan.

NDS-talsmann Latfullah Mashal bekrefter at Omar beveget seg fra Quetta til Nord-Waziristan for to dager siden, men sier han ikke kan bekrefte at Taliban-lederen er død.

En talsmann for Taliban-bevegelsen sier mulla Omar er i live, ifølge et afghansk nyhetsbyrå i Pakistan.

– Meldingene om at Amir-ul-Moemineen (Omar) er drept, er falske. Han er i god behold, sier Qari Muhamad Yousaf til Afghan Islamic Press.

Også Taliban i Afghanistan avviser meldingene om at mulla Omar er drept, og en kilde i bevegelsen sier Taliban-lederen befinner seg i Afghanistan.

– Han er i Afghanistan og i god behold. Vi avviser disse grunnløse meldingene om at mulla Mohammad Omar er drept, sier talsmannen Zabihullah Mujahid.

– Dette er ren propaganda. Dette er overhodet ikke mulig, legger han til.

Les flere nyheter her