Fotballstreiken er over

NISO-leder Joachim Walltin kunne søndag kveld informere pressen om avtalen som førte til at fotballstreiken ble avblåst etter tre dager. Foto: Thomas Winje Øijord (Scanpix) Les mer Lukk

Fotballstreiken er over. NHO Idrett og NISO ble søndag kveld enige om en ny overenskomst, og spillerne gjenopptar arbeidet mandag.

– Jeg er veldig fornøyd med at saken er løst, og veldig fornøyd med utfallet. Motparten har strukket seg veldig langt, og vi har fått bevegelse på seks av de sju punktene vi hadde som grunnlag for streiken, sa NISOs forhandlingsleder Joachim Walltin til NTB søndag kveld.

Det ble en kortvarig streik, akkurat som forrige gang norsk fotball var rammet av streik i 2002. Den gang varte konflikten i to dager, denne gang i tre. Walltin mener likevel det var riktig å streike.

– Jeg mener vi ikke ville kommet så langt uten å streike. For to uker siden var det ikke bevegelse i det hele tatt på noen av punktene, sa han.

NHO Idretts forhandlingsleder Bjørn Tangnes sa at det har vært en vanskelig prosess.

– Det har vært langvarige samtaler, men vi har fått hevet kommunikasjonsnivået mellom NHO og NISO, sa han.

Ikke løst

Retten til fritt utstyrsvalg, som har vært et mye avtalt krav fra spillerne, er ikke blitt innfridd i den nye avtalen. Klubbene skal fortsatt ha siste ord i valg av utstyrsleverandør, men det åpnes for større frihet.

– Det er åpning for at spillerne får ha med tillitsvalgte hver gang det skal inngås en ny avtale. Dersom leverandøren ikke har sko som passer til enkelte, skal de gjøre alt for å tilpasse sko til spillerne, opplyser Tangnes.

Etter søndagens avtale er spillerne tilbake på jobb fra arbeidstidens start mandag. 95 spillere i eliteserien fotball var i første omgang tatt ut i streik.

En runde

Helgens serierunde i eliteserien ble utsatt. Det gjelder også mandagens kamp mellom Brann og Odd Grenland, men søndagens avtale betyr at cuprunden onsdag og torsdag kan gjennomføres som oppsatt.

I løpet av kommende uke vil den utsatte serierunden bli omberammet.– Det er svært gledelig for spillerne, klubbene, publikum og hele norsk fotball at streiken nå er over. Jeg ønsker å gi honnør til begge parter for at de nå er blitt enige om en ny overenskomst, slik at vi kan komme i gang med sesongen igjen, sier generalsekretær Paul Glomsaker i NFF til fotball.no.

(©NTB)


Les flere nyheter her