Russisk rulett sendte Birmingham ned

Birmingham-manager Alex McLeish (foran) måte konstatere at 1-2-tap for Tottenham ikke var godt nok til å overleve i Premier League. Foto: Paul Hackett (Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Mens Blackpool falt etter offensiv satsing borte mot Manchester United, gamblet et defensivt Birmingham på at ett poeng var nok til å beholde plassen i engelsk eliteserie.

En russisk innbytter drepte imidlertid alt håp for Birmingham på White Hart Lane. Roman Pavljutsjenko ble nemlig ligacupvinnerens bane etter å ha banket inn to mål som ga tap 1-2-tap og ødela alt for gjestene.

De høydramatiske sluttminuttene på fire ulike arenaer var med å bestemme hvilke to lag som skulle slå følge med West Ham ned til mesterskapsserien.

Les også: City sikret tredjeplassen

Etter hvert som målene ble scoret endret tabellsituasjonen seg hele tiden. Da Craig Gardner utlignet til 1-1 mot Spurs med drøye ti minutter igjen var faktisk Birmingham oppe på trygg grunn.

– Vi føler oss temmelig tomme, selvfølgelig. Jeg trodde vi hadde klart det da vi scoret. Måten dette skjedde var helt forferdelig. Men det var ikke meningen at vi skulle klare det. Vi hadde ikke hellet med oss i dag, sa en skuffet Birmingham-manager Alex McLeish.

Hunts måljakt ga betalt

Stephen Hunt og Hugo Rodallega livsviktige mål for henholdsvis Wolverhampton og Wigan i slutten av sine oppgjør. Da status ble gjort opp etter at kampene var blåst av, sto Birmingham og Blackpool igjen med de forsmedelige 18.- og 19.-plassene.

Wolverhampton fikk en marerittåpning på den avgjørende hjemmekampen mot Blackburn på Molineux, men etter å ha redusert 0-3 til 2-3 overlevde «ulvene» på høydramatisk vis. Uten Tottenhams siste scoring ville Wolves kun vært foran Birmingham på flere scorede mål. Morten Gamst Pedersen fikk drøyt ti minutter som innbytter for Rovers.

– Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli en så nervepirrende dag, men vi er fortsatt i Premier League. Fantastisk, oppsummerte Wolves-manager Mick McCarthy.

I Stoke sto Wigan sto imot etter å ha blitt presset tilbake av hjemmelaget i store deler av kampen. Da Charles N’Zogbia fant Hugo Rodallega med et innlegg fra venstre, fikk likevel bortelaget den scoringen de trengte for å ta seg forbi tre lag og opp på trygg grunn.

John Carew ble byttet inn for Kenwyne Jones ved målet og spilte et snaut kvarter uten å kunne hindre Wigan i å ta alle poengene.

Blackpool falt for overmakten

Blackpool gjorde en heltemodig innsats mot ligamester Manchester United. En underholdende kamp endte med 2-4-tap for Ian Holloway og Blackpool.

Manageren tok tapet med fatning.

– Dette er en spesiell spillergruppe, og vi er veldig skuffet nå. Etter at vi tok ledelsen begynte vi å tro at vi kunne klare det. Du så det på måten vi spilte, sjansene vi skapte. Du er nødt til å ta vare på dem. Men helt ærlig synes jeg ikke vi fortjente å vinne. Vi mistet ikke plassen her. Det gjorde vi andre steder, sa Holloway.

Blackpool burde ha scoret allerede etter 20 sekunder, men Park Ji-sung ordnet i stedet 1-0 for noe B-preget Manchester United. Samme Park ble senere snytt for straffespark.

Et utsøkt frispark fra Charlie Adam gjorde at lagene var like langt til pause, mens Gary Taylor-Fletcher ga bortelaget en sensasjonell 2-1-ledelse.

Anderson utlignet like etter og ga et varsku om at hjemmelaget ikke hadde planer om å gi fra seg poeng. Et selvmål av Ian Evatt begrenset Blackpool-håpet kraftig før innbytter Michael Owen satte spikeren i kista som tok de oransje ned en divisjon.

(©NTB)


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her