Ingen pågrepet etter voldsepisoder i Oslo

En mann i 30-årene ble lørdag skutt i hånden inne i en tatoveringsbutikk i andre etasje på kjøpesenteret Arkaden i Oslo sentrum. Foto: Thomas Winje Øijord (Scanpix) Les mer Lukk

Ingen er foreløpig pågrepet etter lørdagens to grove voldsepisoder midt i Oslo. En mann ble skutt i hånden inne på et kjøpesenter, en annen ble knivstukket i et masseslagsmål.

Ingen av mennene kom alvorlig til skade, men begge hendelsene kunne fort ha fått et annet utfall. Til tross for at politiet har navngitte mistenkte i begge sakene, var ingen pågrepet søndag kveld.

Les også: Person knivstukket i Oslo

Den første episoden inntraff i 12-tiden lørdag inne på Arkaden kjøpesenter i Oslo sentrum. En mann i 30-årene ble skutt i hånden inne i en tatoveringsbutikk i andre etasje.

– Den mistenkte gjerningsmannen er kjent av oss fra før, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Senere på dagen ble en mann knivstukket i et slagsmål mellom flere personer ved baren Stargate på Grønland. Det var flere vitner til hendelsen, og politiet leter også her etter en navngitt gjerningsmann. Han skal selv ha blitt påført skader i ansiktet.

Les også: Person skutt på kjøpesenter i Oslo

Ifølge politiet skal en langvarig konflikt ha ligget til grunn for oppgjøret på Grønland.

– Dette har en forhistorie, sa operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB lørdag.

(©NTB)


Les flere nyheter her