Strauss-Kahns venner beskyldes for kvinnehat

Dominique Strauss-Kahn er siktet for å ha forgrepet seg på en kvinnelig hotellansatt i New York. Franske feminister mener det er blitt mer mannssjåvinisme og kvinnehat i franske medier i kjølvannet av saken. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Franske feminister er rystet over mannssjåvinistiske holdninger som kommer til overflaten når venner av Dominique Strauss-Kahn rykker ut for å ta ham i forsvar.

«Vi er vitne til en plutselig økning i sexistiske og reaksjonære reflekser», skriver flere feministgrupper i en uttalelse som er lagt på nettsidene til avisa Le Monde.

Les også: Strauss-Khan går av som leder for IMF

Som et eksempel peker de på tidligere kulturminister Jack Lang, som har uttalt at overgrepssiktede Strauss-Kahn burde ha vært løslatt mot kausjon mye raskere. «Ingen har dødd», var Langs begrunnelse.

Den tidligere IMF-sjefen Strauss-Kahn er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter at han angivelig overfalt en kvinnelig hotellansatt i New York.

Les også: Strauss-Khans advokat avviser voldtektsforsøk

Den franske journalisten Jean-François Kahn, som ikke er en slektning, men en venn av den tidligere IMF-sjefen, har uttalt at det uansett ikke har funnet sted noen voldtekt. Han har omtalt hendelsen som en «troussage de domestique», et begrep som hentyder til en herre som tvinger seg til sex med en tjener.

Med dette ordvalget forsøkte han angivelig å bagatellisere hendelsen. Jean-François Kahn ble senere nødt til å beklage uttalelsen.

Les flere nyheter her