Minst ti døde da barnehjem ble truffet av jordras

Redningsarbeidere leter etter flere overlevende etter at et jordras feide med seg et 20-talls barn i Malaysia lørdag. Foto. REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Minst åtte barn omkom da et jordras traff et barnehjem i Malaysia lørdag, ifølge malaysiske medier.

Ytterligere to barnehjemsansatte mistet livet, mens seks barn er savnet under jord- og bygningsmassene, melder nyhetsbyrået Bernama.

Ni overlevende, de fleste av dem barn, ble reddet ut i live og brakt til sykehus.

Barna var ute og hadde musikkundervisning i et telt da de ble tatt av raset.

– Jeg ropte til de andre at de skulle løpe, og i brøkdelen av et sekund kom jorda ramlende ned og begravde mange av vennene mine, sa en overlevende 14-åring ifølge nyhetsbyrået.

Tragedien skjedde lørdag etter at kraftig regn utløste raset. Barnehjemmet ligger i Hulu Langat like sør før hovedstaden Kuala Lumpur. 49 personer bodde på barnehjemmet – 44 gutter og 5 ansatte.

En lokal innbygger som var blant de første på ulykkesstedet fortalte at han først hadde hørt rop om hjelp fra inne i ruinene, men at det ble stille en halv time senere.

– Raset kom veldig fort, de færreste av barna klarte å komme seg unna, sier en lokalpolitiker. Over 100 personer deltok i redningsarbeidet, som var svært vanskelig og utrygt på grunn av kraftig regnskyll som løsnet mer av den røde jorda.

(©NTB)

Les flere nyheter her