– Pengekrangel mulig motiv bak Fredrikstad-drap

75-år gamle Turid Holter ble funnet drept i sitt hjem mandag. (Foto: Scanpix/Moss Avis) Les mer Lukk

Pengekrangel mellom kunstneren Turid Holter (75) og den 28 år gamle leieboeren kan være et mulig motiv bak drapet på Holter, ifølge Fredriksstad Blad.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble lagt fram torsdag.

Den viser at 75-åringen døde av kvelning. Dette sammenfaller med den siktede 28-årige kvinnens forklaring. Politiet ville torsdag imidlertid ikke si noe om hva motiv for drapet kan ha vært.

– Det har vi ingen kommentar til, sa etterforskningsleder Ivar Prestbakken i Østfold politidistrikt til NTB.

Det vil være behov for mer etterforskning og nye avhør av 28-åringen før politiet kan si noe om motiv. Men ifølge Fredriksstad Blad oppsto det en konflikt mellom Holter og 28-åringen i dagene før drapet.

Les også: Døde av kvelning

Avisen har fått tilgang på tekstmeldinger som viser at 28-åringen har diskutert husleiepenger sammen med en tidligere leieboer og Holter. Ifølge meldingene handler konflikten om husleiebetaling for første halvdel av mai.

Ifølge avisen er 28-åringen utdannet hjelpepleier og kjent i Fredrikstads rusmiljø, og avisen skriver at kvinnen kan ha vært i ubalanse før hun ble leieboer hos Holter.

28-åringens forsvarer Vigdis Brandstorp har opplyst at 28-åringen har en sykdomshistorikk som omfatter psykiske problemer.

Helsetilsynet i Østfold har åpnet tilsynssak for å sjekke om det har forekommet svikt fra helsevesenets side i behandlingen av 28-åringen.

Les også: Tilstår drap på kustner

Les flere nyheter her