Døde av kvelning

75 år gamle Turid Holter ble mandag funnet drept i Fredrikstad. En kvinne er arrestert for drapet. Foto: Eva Fretheim, Moss Avis Les mer Lukk

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Turid Holter (75) i Fredrikstad er klar.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt viser at dødsårsaken var kvelning. Dette sammenfaller også med den siktedes forklaring, skriver politiet i Østfold i en pressemelding.

Den siktede 28-årige kvinnen ble onsdag ettermiddag overført fra sentralarresten i Østfold politidistrikt i Sarpsborg til varetektsfengsel.

Politiets etterforskere og teknikere fortsetter arbeidet i saken med blant annet vitneavhør og innsamling og systematisering av bevismateriale i saken. Politiet varsler også at de vil foreta nye avhør av den siktede.

Politiet vil ikke gå inn på hva som kan være motivet for drapet.

– Det har vi ingen kommentar til, sier etterforskningsleder Ivar Prestbakken i Østfold politidistrikt til NTB.

Helsetilsynet skal granske

VG Nett skriver at tilsynssak er åpnet og at målet er å sjekke om det har vært svikt i helsevesenet i saken. Den 28 år gamle kvinnen som er siktet for drapet slet med psykiske problemer og var underlagt behandling i Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Fredrikstad.

Les også: Tilstår drap på kustner

– Vi er i kontakt med politi og ledelse ved sykehuset, både som arbeidsgiver og behandler. Undersøkelsene har så vidt startet, sier jurist Morten Slettmyr ved Helsetilsynet i Østfold til VG Nett.

28-åring innlagt på psykiatrisk

28-åringen er sykmeldt fra sin jobb som hjelpepleier.

Les også: 28-åring varetektsfengslet

Kvinnen var leieboer hos Holter, som ble funnet drep i sitt hjem mandag kveld. 28-åringen ble pågrepet kort tid etter og ble onsdag varetektsfengslet. Hun er innlagt på psykiatrisk klinikk.

Kvinnen har i avhør innrømmet de faktiske forhold, men motiv for drapet er ikke klart.

Les flere nyheter her