– Hver tredje Berlin-student vurderer å selge sex

OPPSIKTSVEKKENDE: Hver tredje student i Berlin vurderer å prostituere seg for å finansiere studiene, viser en undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Colourbox Les mer Lukk

Hver tredje student i Berlin vurderer å prostituere seg for å finansiere studiene, viser en undersøkelse.

Det oppsiktsvekkende resultatet fra Berlins studiesenter har forbauset forskerne, som sier at studien ble gjennomført fordi det har vært mye snakk om studentprostitusjon, men liten forskning på feltet.

Undersøkelsen viser også at 4 prosent av de 3.200 studentene som har deltatt i undersøkelsen, allerede har deltatt på en eller annen arena i sexbransjen, inkludert prostitusjon, erotisk dans eller internettshow.

Ifølge en av forskerne bak undersøkelsen kan en av forklaringene bak den store interessen for å selge sex skyldes at den normerte tiden for å gjennomføre studiene, er blitt kortet ned.

– Det er mulig at fordi utdanningsreformene har gitt studentene økt arbeidsbyrde, så har de mindre tid til å tjene penger. Studentenes viktigste motivasjon for å prostituere seg er den høye timelønna, sier Eva Blumenschein, som står bak studien og studerer ved Humboldt-universitetet i Berlin.

Det var omtrent like mange mannlige som kvinnelige studenter som oppga at de kunne vurdert å prostituere seg for å finansiere studier.

Les flere nyheter her