Likskjendingssiktet blir trolig løslatt

En 58-årig Oslo-kvinne er siktet for likskjending etter at moren ble funnet død onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Politiet har avsluttet avhørene av den 58 år gamle Oslo-kvinnen som er siktet for likskjending etter morens død. Hun blir trolig ikke framstilt for varetektsfengsling.

58-åringen ble pågrepet etter at moren hennes (86) ble funnet død utenfor huset sitt på Korsvoll i Oslo onsdag.

– Det datteren har forklart i avhør, styrker mistanken om at det er et ønske om å oppfylle morens siste ønske som har drevet henne til dette, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Datteren er fortsatt siktet for likskjending.

Les også: Siktet for likskjending

Den avdøde moren er ennå ikke obdusert, men politiet føler seg likevel rimelig sikre på det ikke skjedde noe straffbart før hun døde.

– Vi vet mye om det som har skjedd, men dette er en såpass trist og spesiell sak at vi ikke ønsker å gå i detalj, sier Rohde.

I løpet av torsdagen skal politiet ta stilling til om det er grunnlag for å varetektsfengsle datteren.

– Hun blir neppe framstilt for varetektsfengsling. Men det vil bli vurdert om hun trenger helsehjelp, sier Rohde.

Politiet er ferdig med mye av etterforskningen i saken, men det gjenstår ennå å sikre en del tekniske bevis fra huset der moren og datteren bodde sammen.

– I tillegg må vi muligens gjøre noen flere vitneavhør av naboer for å finne ut mer om forholdet mellom moren og datteren, sier politiinspektøren.

Les også: Kvinne funnet død i Oslo

Les flere nyheter her