Her ødelegges en by på fem minutter

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her skyller tsunamien inn
En ny video fra jordskjelvet 11. mars viser den brutale kraften i tsunamiens vannmasser.

Videoen er filmet fra toppen av en bygning i Kesennuma, omkring 480 kilometer nordøst for Tokyo, melder Daily Mail.

Videoen viser hvordan vannet strømmer over murene rundt Kesennumas havn mens tsunamivarslet gjaller. Videoklippet er 5 minutter og 45 sekunder langt, og begynner etter at de første bølgene fra tsunamien allerede har rammet.

Man kan se biler skyves over havnens bølgemurer og skylles ut på en parkeringsplass i nærheten.

Les også: Japanerne kritiske til myndighetenes atomkrisehåndtering

Smadret hus

Amatørfotografen sveiper siden kameraet til venstre og viser hvordan vannet flommer videre inn i havnebyen. En sirene begynner å ule, og en japansk røst gir tsunamiråd til byens innbyggere.

De kraftige vannmassene river med seg strømkabler og gatelykter, før bygningen med grønt tak begynner å brytes løs fra grunnmuren og krasjer inn i en flere etasjer høy bygning i forgrunnen.

Etter oversvømmelsene stod Kesennuma delvis under vann, og en rekke bygninger ble ødelagt.

Les også: Radioaktivt jod har rent ut i Stillehavet

Nytt skjelv

Japanske myndigheter og U.S. Geological Survey annonserte natt til mandag et nytt jordskjelv som målte 6,5 på Richters skala, utenfor nordøstkysten av Japan.

Skjelvet skjedde i Miyagi-regionen, der Kesennuma og mange andre byer og landsbyer lå.


Japanske myndigheter har avblåst tsunami-alarmen som ble sendt ut etter det nye jordskjelvet, melder NTB.

Amerikanske seismologer målte jordskjelvet til 6,5, noe som er langt svakere enn skjelvet som rammet det samme området 11. mars. Dette ble målt til 9,0.

Mandagens skjelv hadde sitt episenter i havet utenfor den nordøstlige regionen Miyagi, som også ble hardest rammet tidligere i måneden.

Les også: Nord-Korea gir millioner til Japan

Avblåst varsel

Japans meteorologiske byrå sendte først ut varsel om at en rundt 50 centimeter høy tsunamibølge var på vei mot kysten av Miyagi-regionen, men alarmen ble senere avblåst.

Over 26.000 mennesker omkom trolig under jordskjelvet og tsunamien 11. mars, og en rekke landsbyer langs kysten ble skylt bort.

Tsunamien gjorde også store skader på kjøleanlegget til atomkraftverket Fukushima Daiichi, noe som resulterte i eksplosjoner, branner og utslipp av radioaktive stoffer. Situasjonen er fortsatt ikke under kontroll.
View Larger Map