Stor politikontroll da danske supportere ankom Oslo

Store politistyrker var til stede på Hjortneskaia i Oslo da danskebåten la til kai lørdag morgen med fotballsupportere som har kommet for å se Norge-Danmark på Ullevaal lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Les mer Lukk

Store politistyrker var til stede på Hjortnes kaia i Oslo da danske fotballsupportere ankom Oslo lørdag morgen, men alt gikk rolig for seg.

Politiet har forberedt seg på at enkelte fotballsupportere kan lage bråk i forbindelse med landskampen i fotball. De stilte med 15 politibiler og store styrker da «Pearl Seaways» la til kai.

– Vi har hatt et godt samarbeid med dansk politi i forkant, og de er i dialog med risikosupporterne, forklarer operasjonsleder Tore Solberg i Oslo-politiet til NTB.

Les også: Drillos danske sønn håper Norge vinner

Rolig ankomst

Men den store dramatikken uteble på brygga i vårsola.

– Stemningen var god om bord, og stemningen var god da de kom i land. Det endte med at én person ble innbrakt for ordensforstyrrelser, men ellers gikk dette rolig for seg, sier Solberg.

I røde og hvite supporterklær ankom fotballfansen Oslo. Noen holdt opp et stort banner med påskriften «Vores land. Vores olje», der norgeskartet hadde fått de danske fargene. Oslo-politiet vil gjennom helgen jobbe videre med å forebygge konflikter og sammenstøt mellom fotballsupportere.

- Sikkerhet med smil

Les også: Politiet: - Norge- Danmark en høyrisiko-kamp

– Vi vil være synlige i bybildet for å forebygge. Vi jobber ut fra det vi kaller «sikkerhet med et smil». Det er jo fotball dette handler om, og det skal være positivt, sier Solberg.

Norge møter Danmark i EM-kvalifiseringen på Ullevaal klokka 20 lørdag kveld.