Bjørgen tok NM-gull

Marit Bjørgen tok NM-gull på tremila. Her jubler hun for verdenscupseier i Falun. Foto: Anders Wiklund/Scanpix Les mer Lukk

Marit Bjørgen tok sitt første NM-gull på en tremil da hun var raskest av alle i Tromsø lørdag. Hun spurtslo Therese Johaug, som fikk sølv. Bronsen gikk til Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Det var et veldig tøft løp, og man fikk ingenting gratis. Men det var utrolig morsomt og god stemning. Jeg har vel ikke vunnet tremila i NM før, så det var godt, sa Rognes-løperen til stadionspeakeren.

Bjørgen sa at hun visste hun hadde sin styrke i spurten og at hun følte seg sikker på gull de siste fem kilometerne.

Johaug, som går for Nansen, tok VM-gull på tremila, men måtte nøye seg med sølv i NM lørdag.

– Det var et bra løp, men vanvittig tungt føre. Jeg liker sånne forhold, så jeg skal ikke klage. Marit var sterkere enn meg på slutten i dag, og da må jeg være fornøyd med annenplassen. Det er morsomt å avslutte sesongen på denne måten, sa Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Heming tok bronsen, mens fjerdeplassen gikk til Forsøk-løperen Kristin Størmer Steira, som tok gull i fjor.

– I år hadde jeg nok bare med å holde følge, smilte en sliten Steira.

Bak de fire velkjente landslagsjentene, fulgte flere unge utøvere opp med gode løp. Nærmest var Martine Ek Hagen (19) på 5.-plass, mens Astrid Øyre Slind (23) og Marte Monrad-Hansen (23) fulgte på plassene bak.

Marit Bjørgen mente det er viktig at de mer profilerte løperne stiller på startstreken i NM som forbilder for de yngre jentene.

– Det er fint i Tromsø, og det er viktig at vi sprer oss over hele Norge. I tillegg er det viktig at vi stiller opp med tanke på rekruttering, sa gullgrossisten. (©NTB)