20-åring tilstår Høybråten-drapet

En 23 år gammel mann har tilstått drapet på Muhammad Bilal Aslam på Høybråten i Oslo. Foto: Politiet / Scanpix Les mer Lukk

En 20 år gammel mann har i politiavhør tilstått å ha drept 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam på Høybråten i Oslo, melder VG Nett.

23-åringen ble lørdag 12. mars funnet drept ved Høybråten kirke. Forrige lørdag ble to menn på henholdsvis 20 og 24 år pågrepet.

I et avhør onsdag la 20-åringen kortene på bordet, melder VG Nett.

– Han ba politiet om å få komme med en ny forklaring. Dette er en tragisk hendelse som har utviklet seg ut fra en konflikt og en kraftig provokasjon. Det er noe som tynger ham veldig, og som han beklager på det sterkeste, sier forsvarer Knut Smedsrud.

Les også: To pågrepet og siktet for Høybråten-drapet

Ifølge VG Nett ble 23-åringen drept etter en krangel. Det skjedde natt til fredag etter at han hadde vært på byen sammen med 20- og 24-åringen. De tre var på nachspiel.

20-åringen skal avhøres ytterligere. Politiet ønsker flere detaljer om hva som skjedde på nachspielet og hva som skjedde etterpå.

Ifølge VG Nett skal den medsiktede 24-åringen ha forsøkt å starte livreddende førstehjelp på 23-åringen. Men 20-åringen skal ha truet 24-åringen til å la være. 24-åringen skal ha blitt redd og derfor ikke varslet politiet.

– Uten at jeg kjenner detaljene i avhørene, er det bra at 20-åringen har tatt ansvar og tilstått forholdet, sier 24-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker ikke å kommentere saken.

Les også:

Politiet ber om hjelp i Høybråten-saken

Les flere nyheter her

(©NTB)