To funnet døde i sjøen i Nordland

To personer er funnet døde i sjøen ved Meløy i Nordland. Det er uklart hva som har skjedd.

Salten politidistrikt fikk melding om funn av en død mann ved Grønnøy i Meløy kommune like før klokka 15, melder Avisa Nordland.

En time senere ble nok en mann funnet i sjøen i området.

De to personene skal være fiskere og hjemmehørende i Meløy.

– Vi har akkurat fått bekreftet at det er to menn i 70-årene som er forulykket. Begge er hjemmehørende i Meløy kommune, opplyser jourhavende Viktor Madsen i Salten politidistrikt til NTB.

Ifølge Madsen har personene blitt identifiserte ut fra at en av de omkomne hadde identifikasjon på seg.

– Ut fra dette fikk vi kontakt med noen som kjente vedkommende. På den måten fikk vi også opplyst hvem denne fiskeren pleier å være på havet sammen med. Trolig har de to vært ute og satt garn sammen. Det vi vet er at båten gikk ut klokka ni i dag tidlig, sier Viktor Madsen til an.no.

Dårlig vær

De to mennene dro ut for å dra garn i en sjark i 9-tiden tiden onsdag morgen. Politiet tror at den eldre trebåten forliste under turen.

– Det er gjort en rekke funn av gjenstander fra en fiskebåt i sjøen. Det har vært svært dårlig vær med mye vind og dårlig sikt i området, forteller Madsen.

Søker etter båten

Et Sea King redningshelikopter som ble satt inn i søket, måtte returnere på grunn av været. En redningsskøyte er satt inn i søket etter båten.

– Vi har fått bekreftet at det ikke var flere med på båtturen, sier Madsen.