Alexander Stöckl ny landslagstrener i hopp

Østerrikes juniorlandslagstrener i hopp, Alexander Stöckl (t.h.) sammen med Norges avtroppende landslagstrener Mika Kojonkoski på trenertribunen under verdenscuprennet i skiflyging i Planica søndag. Foto: Primoz Lovric / Scanpix Les mer Lukk

Østerrikeren Alexander Stöckl er ansatt som ny landslagstrener i hopp etter Mika Kojonkoski. Han har skrevet en toårskontrakt.

– Det skal bli en stor ære å få trene Norge, og jeg ser veldig fram til dette. Norge er også det forbundet med lengst skihistorie, sier Stöckl i en kommentar til skiforbundet.no.

Han har signert en kontrakt på to år med opsjon på ytterligere tre år. Til sommeren planlegger den nye treneren å flytte til Norge med sin samboer.

Stöckl kommer fra jobben som trener for det østerrikske juniorlandslaget. Den jobben har 37-åringen hatt i tre år.

Halvannen måned

Sportssjef Clas Brede Bråthen har hatt samtaler med østerrikeren i halvannen måned. Stöckl legger ikke skjul på at det har vært konstruktive samtaler, for de to har hatt svært god kjemi, og Stöckl legger ikke skjul på at det har vært en ekstra motivasjon for ham til å si ja til jobben som norsk hovedtrener.

Nå kommer han til å flytte fra Telfs i Østerrike til Norge sammen med sin samboer.

Nå står Stöckl og sportssjefen for hopperne, Clas Brede Bråthen, foran en stor jobb de neste månedene. Først og fremst gjelder det å få en ny organisasjon på plass, deretter er det laguttak, og til slutt skal planene for kommende sesong spikres.

Gode kandidater

Det har lenge vært klart at Alexander Stöckl og den norske assistenttreneren Geir Ole Berdahl var de neste reelle kandidatene til å overta etter Kojonkoski.

– Prosessen med denne ansettelsen har vært meget grundig, men vi falt på Stöckl med den overbevisningen om at vi tror han kan løfte norsk hoppsport til det ambisjonsnivået vi ønsker, samt etter en totalvurdering.

– Han representer også en kultur som både er spennende og som vi er nysgjerrig på, sier sportssjef Bråthen.

Han sier også at arbeidet med å legge planer for kommende sesong starter umiddelbart, og han understreker at Stöckl og hoppkomiteen kommer til å arbeide tett sammen i tiden som kommer.

Les også: Livredd for å miste sine beste menn

Les flere nyheter her

(©NTB)