– Begge funnet omkommet i Balestrand

To personer som trolig er de to savnede etter skredet i Balestrand i Sogn og Fjordane, ble tirsdag funnet omkommet.

Ved 13-tiden ble en person funnet i ei elv drøyt 300 meter nedenfor et hus som ble tatt av skredet. Den andre personen ble funnet i sjøen av Kystvakten tirsdag kveld, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet fikk melding om det voldsomme snøskredet like før klokka 20.30 mandag kveld. Mannskaper fra Mesta hadde holdt på med rydding en stund da de oppdaget det som kunne være rester fra et hus.

Les også: En person er funnet omkommet ved Balestrand

De som har vært savnet, er en kvinne på 55 år og en mann på 60 år. De omkomne er ikke identifisert, men det er ingen andre som er savnet i området.

1,5 km langt

Skredet var rundt halvannen kilometer langt, og bare grunnmuren står igjen av huset etter at store snømasser, jord og stein fosset nedover og ut i sjøen.

Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret og Alpin redningsgruppe fra Jostedalen har deltatt i søket etter det savnede samboerparet. Letemannskaper tok seg tirsdag formiddag inn til grunnmuren og restene av huset som ble tatt av snøskredet.

Stor skredfare

Skredfaren i området er fortsatt stor, ifølge Norges Geotekniske Institutt. Særlig i et område høyere i terrenget er det fortsatt stor risiko for skred.

Siden det ikke er flere hus som er truet av eventuelle nye skred, er ingen andre beboere i området evakuert. Skredet mandag kveld gikk i et grisgrendt område.

Det er imidlertid stor skredfare i hele distriktet, og rundt ti personer er evakuert andre steder i kommunen.

Stengte veier

Tirsdag var flere titall veier i Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal stengt som følge av snøskred og dårlig vær. Veien forbi rasstedet ble tirsdag ettermiddag ryddet, men den ble ikke åpnet for trafikk.

Balestrand kommune har satt ned en krisestab for å håndtere situasjonen, og mange innbyggere ringer kommunen fordi de er bekymret.