Medvedev kritiserer Putins korstog-uttalelse

Statsminister Vladimir Putin kritiserte FN-resolusjonen som åpnet for militæraksjon mot Libya. President Medvedev tar avstand fra kritikken. FOTO: AP / SCANPIX. Les mer Lukk

Russlands president Dmitrij Medvedev tar avstand fra statsminister Vladimir Putins uttalelse om at Libya-resolusjonen er å ligne med et korstog fra middelalderen.

Ordbruken er «uakseptabel», fremholdt Medvedev kort tid etter at Putin kom med den krasse sammenligningen.

Han sa også at selv om Russland ikke vil delta i den militære intervensjonen i Libya, så er landet klart til å bidra i fredsbevarende operasjoner.

Les også: Arabiske medier: – Gaddafis sønn er død

Putin er imidlertid svært kritisk til hele FN-resolusjonen som åpnet for at alle midler skal tas i bruk for å beskytte Libyas sivilbefolkning.

– Resolusjonen er mangelfull og feilaktig. Den tillater alt. Den ligner middelalderens oppfordringer til korstog, sa Putin da han besøkte en våpenfabrikk i nærheten av byen Votkinsk mandag.

Les også: Hevder Gaddafi bruker «menneskelige skjold»

Det er første gang Putin uttaler seg om situasjonen i Libya siden en rekke vestlige land innledet en militæroperasjon og startet luftangrep mot Libya lørdag.

Russland, som er fast medlem og har vetorett i Sikkerhetsrådet, unnlot å stemme da resolusjonen ble vedtatt torsdag. Det samme gjorde Kina, Tyskland, Brasil og India.