Ujah herjet med Stabæk

Lillestrøms Anthony Ujah (t.h.) danser sammen med målscorer Nosa Igiebor etter 0-3-scoringen i eliteseriekampen mellom Stabæk og Lillestrøm søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix) Les mer Lukk

Anthony Ujah ga Lillestrøm en drømmestart på sesongen. Han scoret fire ganger da Stabæk ble slått med sjokksifrene 7-0.

Det er et av de mest sensasjonelle resultatene i norsk eliteserie de siste årene. Og sensasjonell var også Anthony Ujah. Den 20-årige nigerianeren forble en gåte for Stabæks forsvarsspillere. Han lyktes med alt og traff på det meste. Han scoret 14 mål på 24 kamper i fjor, og med søndagens fire er Ujah oppe i smått fantastiske 18 mål på 25 eliteseriekamper.

Les også: Tromsø innfridde i premieren

Spissen var på vei til Mallorca for drøye 10 millioner kroner, men klubben klarte aldri å stille den nødvendige bankgarantien. At mannen fra Nigeria havner i en større klubb til høsten, må anses som sikkert.

Feiret med Berg

LSKs ledermål kom etter et snaut kvarter og mot spillets gang. Bjørn Bergmann Sigurdarson fikk upresset legge inn. Der var Anthony Ujah, men ikke Haris Skenderovic. Ujah scoret sikkert og feiret ledermålet med en jublende løpetur som endte i armene til trener Henning Berg. Duoen Ujah og Berg har som kjent ikke vært enig om alt den siste tiden.

Les også: Tøft eliteseriecomeback for Sogndal

Det skulle bli mer fryd og gammen for LSK og Ujah. 20-åringen leverte varene og et nytt mål etter 27 spilte minutter. Stabæks Vegar Eggen Hedenstad var passiv og feilplassert ved scoringen. Og bortelaget fortsatte i en flytsone som har vært totalt fraværende i sesongoppkjøringen. Nosa Igiebor satte elegant inn 3-0-målet, og kampen var avgjort før pause.

Fortsatte etter pause

Da samme mann økte til 4-0 rett etter hvilen, dominerte en solid kontingent fra Kanarifansen alt på tribunen. På banen jaktet Stabæk et trøstemål, men til ingen nytte. Det endte med kulerammesifrene 0-7 etter ytterligere to Ujah-scoringer, og én av 17-årige Ohi Omoijuanfo.

Les også: Start straffet slurvete Odd

Stabæks nye trener, Jörgen Lennartsson, fikk dermed bortimot verst tenkelige start i bærumsklubben. Tapet ble rekordstort. Et svakt forsvar var konstant på etterskudd, og lagets offensive spillere underpresterte så det holdt. Stabæk gjennomførte sin svakeste kamp på en årrekke. (©NTB)

Les også: Vålerenga åpnet med seier

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her