Tromsø innfridde i premieren

Sigurd Rushfeldt forsøker skudd mot keeper Per Morten Kristiansen i eliteseriekampen mellom Tromsø og Haugesund på Alfheim. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Medaljetippede Tromsø skapte de største og fleste sjansene mot Haugesund. Etter 2-0-seieren vanket det ros til matchvinner Thomas Drage (19).

Drage viste at det gror godt bak spisslegenden Sigurd Rushfeldt, som doblet ledelsen på tampen av kampen. Med godt overblikk, herlig driv med ballen og stor fart var Drage en avgjørende faktor for at Tromsø tok tre fortjente poeng søndag.

Les også: Tøft eliteseriecomeback for Sogndal

– Jeg fungerte bra sammen med Drage på topp. Han er en smart spiller som kan være god nok til å score tosifret antall mål i eliteserien dersom han fortsetter utviklingen, sa spisskollega Rushfeldt til NTB om unggutten.

1-0-målet kom etter en frekk avslutning som gikk mellom beina til Haugesunds gode keeper Per Morten Kristiansen.

Les også: Ujah herjet med Stabæk

– Vi kan forvente enda mer av Drage. Han har en enorm klokhet i spillet sitt. Ellers var det godt å vinne første kamp. Vi har hatt litt skader i forkant, og jeg var litt spent på hvor vi sto. Jeg var imponert over lagmoral og innsats i dag, sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

Slurvet i «finishen»

Haugesund kom til Tromsø med statistikken mot seg. De har aldri tatt poeng i Tromsø, men hadde muligheten rett etter Tromsøs ledermål. Alexander Søderlund headet ballen i bue over Marcus Sahlman, men uheldigvis for Haugesund gikk ballen i tverrliggeren.

Les også: Start straffet slurvete Odd

– Det ble 0-2-tap i år som i fjor, men i år var vi mye nærmere poeng. Vi produserte nok sjanser til å vinne kampen, men det skortet litt på den siste «finishen», sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Nær rekord

Tromsø hadde flere gode sjanser til å punktere kampen, og på overtid lyktes det omsider. Sigurd Rushfeldt scoret sitt 163. mål i eliteserien, og dermed er han bare to bak Harald Martin Brattbakks rekord på 165 mål.

Les også: Vålerenga åpnet med seier

Thomas Drage var noe mer beskjeden i omtalen av seg selv, og ville ikke ta av etter 2-0-seieren over vestlendingene.

– Vi satte sjansene i dag, og det var totalt sett forskjellen mellom lagene, sa Drage. (©NTB)


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her