Voldtektssiktet politimann løslatt

Politiet har løslatt den 31 år gamle politimannen som er siktet for å ha voldtatt en 28 år gammel kvinne i Stavanger natt til lørdag.

– Han ble løslatt etter avhør lørdag kveld. Vi anser at fengslingsvilkårene ikke er til stede i denne saken. Det er verken fare for bevisforspillelse, unndragelse eller gjentakelse. Dermed er det ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier politiadvokat Bjarte Myklebust i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Funnet gråtende

Mannen har tidligere vært ansatt i Rogaland politidistrikt, men arbeider nå i politiet et annet sted i landet. Derfor er det Haugaland og Sunnhordland politidistrikt som etterforsker saken.

Kvinnen ble lørdag morgen funnet gråtende av forbipasserende i bydelen Storhaug i Stavanger. Hun har forklart at hun ble voldtatt i en leilighet politimannen disponerer i bydelen.

De to, som ifølge mannens forsvarer Odd Rune Torstrup er bekjente, møttes først på et utested i Stavanger. Derfra dro de til leiligheten der den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

– Frivillig

31-åringen stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld.

– De var sammen den kvelden og har hatt frivillig seksuell kontakt. Han har avgitt en grundig forklaring og har valgt å ikke se på noen dokumenter i saken fordi han er overbevist om at alt han sier vil stemme overens med etterforskningen. Vi forventer at denne saken vil bli henlagt i rimelig nær fremtid, sier Torstrup til NTB.

Myklebust ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som er kommet fram i avhør.

– Mye ble etterforsket i løpet av helgen. Det gjenstår avhør av vitner og mulige oppfølgingsavhør av siktede og fornærmede, sier han. (©NTB)


Les flere nyheter her