Den arabiske liga ut mot Libya-angrep

Lederen for Den arabiske liga Amr Moussa (t.h.) deltok på toppmøtet om Libya som Frankrikes president Nicolas Sarkozy arrangerte lørdag. Under møtet ble angrepene på Libya innledet. Amr Moussa sa søndag at araberne aldri har bedt om flyangrep som kan ramme sivile libyere, men en amerikansk tjenestemann svarte at angrepene var i samsvar med vedtak i FNs sikkerhetsråd. Foto: Benoit Tessier (Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Araberne har aldri bedt om flyangrep som kan ramme sivile libyere, sier sjefen for Den arabiske liga Amr Moussa.

Det var ikke noe slikt man tenkte på da man ba om en flyforbudssone, fremholder han.

Moussa sa søndag at han nå vil be om at det kalles sammen til hastemøte i Ligaen for å drøfte situasjonen i Libya. Her skal deltakerne blant annet drøfte hva som kan gjøres for å beskytte sivilbefolkningen.

For vel en uke siden oppfordret Den arabiske liga FN til å få i stand en flyforbudssone over Libya. Men flyangrepene som nå er i gang mot landet, er ikke i samsvar med dette ønsket, sa Amr Moussa til pressefolk i Kairo.

En ledende amerikansk tjenestemann svarte på kritikken med å si at angrepene skjer i henhold til resolusjonen som FNs sikkerhetsråd vedtok i forrige uke.

– Resolusjonen omfatter, men går også ut over kravet om en flyforbudssone, sa tjenestemannen.

En libysk talsmann sa søndag at flybasen Al-Watyah, 170 kilometer sør for hovedstaden Tripoli, var blant målene som ble angrepet natten før. Angrepet gjorde bare begrenset skade, tilføyde den ikke navngitte talsmannen. (©NTB)

Les flere nyheter her