Northugs parademarsj

Petter Northug gikk i ensom majestet på jaktstarten og vant verdenscupfinalen i langrenn søndag. Her fra et tidligere renn. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Petter Northug gikk i ensom majestet på jaktstarten og vant verdenscupfinalen i langrenn søndag. Finn Hågen Krogh sørget for at det ble dobbelt norsk.

Northug har avsluttet sesongen sterkt. Han sto over rennene i Lahtis på grunn av småsykdom og for å være i form til verdenscupfinalen. Foran søndagens jaktstart hadde han en suveren ledelse, og trønderen gikk i mål 1.45 minutt foran overraskelsesmannen Krogh, som tok annenplassen.

Krogh har imponert stort i Falun. Han var best i spurten mot verdenscupvinner Dario Cologna og Giorgio Di Centa. Annenplassen var personlig bestenotering for 20-åringen.

Northug tok karrierens tiende verdenscupseier, men det ble den eneste for sesongen. Han hadde ikke vunnet et renn i verdenscupen siden han vant minitouren i Falun i fjor.

25-åringen fikk første del av vinteren ødelagt av sykdom. Northug kom imidlertid knallhardt tilbake og ble nummer to i Tour de Ski. I VM på hjemmebane var han en av de største profilene med sine tre gull og to sølv. (©NTB)

Les også: Bjørgen vant enkelt

Les flere nyheter her