Fra stortap til storseier for Vålerenga

Håvard Nielsen ligger an til å bli en real hit i VIF-trøya i 2011. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix. Les mer Lukk

Vålerenga hevet seg etter 1-5-tapet for FC København og rullet over polske Wisla Krakow til 4-0-seier søndag.

Særlig var det en mann som markerte seg i storseieren. Den nye helten for de fremmøtte Vålerenga-tilhengerne i La Manga heter Håvard Nielsen.

17-åringen kom inn like før pause og skaffet umiddelbart straffen som Harmeet Singh satte inn til 2-0-ledelse. Etter 60 minutter fikk han selv nettsus. Et innlegg fra Bojan Zajic ble stusset videre fra Kristofer «Doffen» Hæstad, og Nielsen fikk stjernetreff da han curlet ballen inn i det lengste hjørnet fra 16 meter.

– Det var stort. Jeg prøvde å dra til og fikk et godt treff. Det er artig at det går så bra, for fjoråret ble mye ødelagt av skader, sier stjerneskuddet til NTB. Han debuterte for Vålerengas A-lag høsten 2009.

– Innhoppet hans var helt fantastisk. Nå fikk han den tryggheten han trenger, og han fikk vist det vi alle har sett på trening, skrøt lagkamerat Morten Berre.

Soloraid

Berre hadde selv åpnet scoringsballet med et strålende soloraid etter 35 minutter. Kaptein «Doffen» kriget til seg ballen på midten og leverte til spissen, som tråklet seg gjennom hele Wisla-forsvaret og sendte Vålerenga i føringen.

Harmeet Singh var ikke mye dårligere. I tillegg til straffescoringen, sørget han for VIFs fjerde. Denne gangen var det Berre som kom gjennom på løp. Han dro av en mann og serverte 20-åringen en nesten ferdigscoret pasning.

– Brukbart

4-0 over Wisla Krakow ble en solid opptur for Vålerenga etter torsdagens 1-5-tap for Ståle Solbakkens FC København. Derfor var det en glad Morten Berre som kunne puste lettet ut etter kampen.

– FCK er voldsomt mye bedre enn Krakow, og de skal tross alt spille åttedelsfinale i mesterligaen. Men vi hadde ikke lyst til å bli «dummet ut» to ganger på rad, så det var godt. Det fungerte brukbart i dag, sa Berre. (©NTB)