– Enda en mindreårig på Berlusconi-fester

Enda en mindreårig jente skal ha vært med på de livlige festene som Italias statsminister Silvio Berlusconi. Statsminister Berlusconi benekter at han har betalt for sex med Ruby eller andre. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Enda en mindreårig jente skal ha vært med på de livlige festene som Italias statsminister Silvio Berlusconi har holdt i sine privatboliger.

Det går fram av dokumenter som etterforskerne har gitt til en parlamentarisk komité som undersøker anklagene om at Berlusconi selv har plukket ut prostituerte til å være med på ville fester.

Les også: Ler av sexskandalen

En jente som etterforskerne betegner som en «velkjent prostituert» var mindreårig da hun var til stede på fester i to av Berlusconis boliger i november og desember 2009, heter det i dokumentene. Hun er født i desember 1991.

Les også: - Berlusconi etterforskes i prostitusjonssak

Etterforskerne har allerede sagt at de har bevis for at Berlusconi betalte for sex med en mindreårig jente som går under navnet Ruby. Det er ikke forbudt å benytte seg av prostituerte i Italia, men å betale en mindreårig for sex er forbudt.

Jentene skal ha vært til stede på fester som statsministeren holdt i sine boliger i Milano og Sardinia, ifølge nyhetsbyrået ANSA. Berlusconi selv benekter at han har betalt for sex med Ruby eller andre.

Les også: Berlusconi overlevde - så vidt

Dokumentene ble onsdag oversendt til den parlamentariske komiteen fordi etterforskerne ønsker å få rett til å ransake Berlusconis forskjellige kontorer. (©NTB)