Tusenvis demonstrerer i Jemen

En kvinnelig aktktevist demonstrerer mot regime i byen Sanaa i Jemen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Tusenvis av mennesker demonstrerer i Jemens hovedstad Sanaa med krav om president Ali Abdullah Salehs avgang.

Saleh har vært president i Jemen siden 1978.

– Over 30 år er nok, lød de taktfaste ropene til demonstrantene torsdag.

Demonstrasjonene ble holdt på fire ulike steder i Sanaa og hadde klare referanser til Tunisia, der president Zine al-Abidine Ben Ali nylig ble styrtet etter 23 år ved makten.

Minst 10.000 mennesker var samlet utenfor Sanaa-universitetet, mens rundt 6.000 protesterte andre steder i hovedstaden, ifølge Reuters.

Les også: - Kan ha resirkulert gamle terrorplaner

Jemens innenriksminister Motahar Rashad al-Masri utelukker at det er noen likhet mellom demonstrasjonene i Jemen og opprøret i Tunisia.

– Jemen er ikke som Tunisia, sier han til AFP og legger til at Jemen er «et demokratisk land» og at demonstrasjonene gikk fredelig for seg.

Abdulmalik al-Qasuss fra opposisjonspartiet Al-Islah (reform) krevde i likhet med demonstrantene president Salehs avgang.

– Vi er samlet her i dag for å kreve at president Saleh og hans korrupte regjering går av, sa han i en tale til demonstrantene.

Les også: - Fem etasjers bygg kollapset i Jemen

Salehs regjeringsparti organiserte fire samtidige motdemonstrasjoner, som samlet flere tusen av regjeringens tilhengere.

Saleh ble valgt for en ny sjuårsperiode i 2006. Et forslag til grunnlovsendring, som nå diskuteres i nasjonalforsamlingen, innebærer om det blir godkjent at han kan bli sittende for resten av livet. (©NTB)