Maria Amelies kjæreste også «papirløs»

Eivind Trædal, her fotografert sammen med kjæresten Maria Amelie da de meldte seg for Politiets utlendingsenhet i Oslo torsdag for en uke siden. Foto: Erlend Aas / SCANPIX. Les mer Lukk

Den utsendte Maria Amelies norske kjæreste, Eivind Trædal, venter på de nødvendige papirene for sitt opphold i Russland, men regner med å få disse innen fredag.

Trædal fikk ikke papirene mens han satt på flyet fra Oslo til Moskva og må registrere sitt opphold hos immigrasjonsmyndighetene. Det skriver han i en kommentar i avisen Klassekampen torsdag.

«Plutselig har jeg blitt papirløs selv, og blitt bekymra for politiet. De nødvendige innreisepapirene ble ikke gitt på flyet, og jeg må innom immigrasjonskontoret for å registrere mitt opphold.

Les også: Ny blogghilsen fra Maria Amelie

I mellomtida står jeg i fare for å kastes ut dersom det ikke ordner seg i løpet av morgendagen. Satser på at det går», skriver Trædal, som er redaksjonssekretær i avisen.

Overfor NTB presiserer Trædal at han ikke oppholder seg ulovlig i landet, og at han skal rett til immigrasjonskontoret torsdag. Han understreker at kommentaren var skrevet på en humoristisk måte.

Les også: Maria Amelie frykter for sitt liv

I kommentaren skriver han også at arbeidet med å skaffe Maria de nødvendige papirene fortsetter torsdag.

«Ting kan gå lettere enn fryktet, men ingenting er sikkert, som vanlig», skriver han.