Protestene fortsetter i Tunisia

Hundrevis av demonstranter har i flere dager demonstrert utenfor kontorene til Tunisias statsminister Mohammed Ghannouchi. Demonstrantene krever at han og andre ministre fra det gamle regimet som er med i overgangsregjeringen, må gå. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Flere hundre tunisiere demonstrerte tirsdag for tredje dag på rad utenfor kontorene til statsminister Mohammed Ghannouchis kontor med krav om at han må gå av.

I et forsøk på å komme demonstrantene i møte har overgangsregjeringen kunngjort at den vil bevilge 2 milliarder kroner øremerket de fattigste regionene i landet.

Les også: - En demokratibølge

Det er disse områdene mange av demonstrantene kommer fra og der opprøret som felte president Zine el-Abidine Ben Ali startet.

Les også: Hundrevis av demonstranter ankom Tunis

Tunisia har vært preget av uro og demonstrasjoner helt siden Ben Ali ble tvunget fra makten og flyktet til Saudi-Arabia 14. januar.

Etter å ha tilbrakt nok en natt utenfor statsminister Ghannouchis kontorer i hovedstaden Tunis, våknet demonstrantene tirsdag til sin tredje dag med protester. De sang nasjonalsangen og ropte slagord mot overgangsregjeringen.

– Kampen fortsetter i Tunis. Det er derfor vi har kommet hit. Vi vil fjerne regjeringen, sier Lotsi Abbes, en kjemiker fra det sørlige Tunisia.

Les også: - Over 40 såret i demonstrasjon i Algerie

– De er som en kreftsvulst, sier han med henvisning til ministrene fra det gamle regimet som har blitt med i overgangsregjeringen.

– Nå må vi rydde skikkelig opp, fortsetter han. (©NTB)

Les også: Albanias statsminister advarer mot folkeopprør