Martine-stiftelsen tar ut forliksklage

Minnemarkering i London i forbindelse med det uoppklarte drapet på Martine Vik Magnussens i London i 2008. På bildet hennes far Odd Petter Magnussen. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX Les mer Lukk

Martines Minnefond bringer drapssaken inn for norsk rettsvesen gjennom en forliksklage mot drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

Familien Abdulhak i Jemen har ikke besvart brev fra Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet innen fristen, og dermed bringes saken for retten, opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag.

Den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i en bakgård i London 16. mars 2008.

Les også: Martine-høringen: - Hadde spor av kokain

Farouk Abdulhak er mistenkt i saken, men har reist til hjemlandet Jemen. Britiske myndigheter har ingen avtale om utlevering med Jemen.

Advokat Bjørn Stordrange håndterer forliksklagen i det norske rettssystemet. Martines Minnefond har også engasjert en amerikansk advokat for å vurdere videre rettslige skritt i USA.

– Vi ønsker å understreke at dersom Farouk Abdulhak innen rimelig tid blir utlevert for en rettferdig rettergang i Storbritannia, vil den rettslige behandlingen bortfalle, presiserer styreformann Marcus Rolandsen i stiftelsen. (©NTB)

Les også: Norsk advokatfirma har bistått Abdulhak-familien