Prøvde å stanse utreise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her får hun beskjeden
Oslo byfogdembete ba i siste liten om et rettsmøte for å vurdere en mulig utsettelse av uttransportering av Maria Amelie.

Maria Amelie ble pågrepet mandag morgen og skal ifølge politiet bli uttransportert med et Aeroflot-fly med avgang klokken 13.35.

Les også: Sendes ut med neste fly

Kort tid etter pågripelsen sendte 25-åringens advokat, Brynjulf Risnes, en begjæring til Oslo byfogdembete om å stanse utsendelsen med en midlertidig forføyning.

Se også: - Hun er veldig redd

Han mener de nye opplysningene som har kommet fram i hennes sak den siste uken, tilsier at det ikke er trygt for henne å reise tilbake.

Les også: Forlaget skal forsørge Maria

Møte i løpet av uka

Mandag ettermiddag besluttet Oslo byfogdembete å vurdere saken.

– Vi har besluttet å opprette en sak og innkalle partene til et rettsmøte. Vi har for kort tid siden forkynt avgjørelsen til regjeringsadvokaten og utlendingsmyndighetene, opplyser Reidar Amble-Ommundsen, seksjonssjef i Oslo byfogdembete til NTB.

Reidar Amble-Ommundsen sier byfogdembetet jobber for å få til et møte i løpet av uken.

– Nå blir det opp til utlendingsmyndighetene å beslutte om de vil utsette uttransporteringen i påvente av rettsmøtet, eller om de vil sende henne ut, men det vanlige er at både klientene og advokatene stiller i et slikt møte, sier han.

Utlendingsmyndighetene har ikke en plikt til å stanse utsendelsen så lenge kjennelsen i saken ikke foreligger.

Les også: Amelie knust etter regjeringens «løsning»

UNE sa nei

Like før klokken 13.00 er svaret klart. Utlendingsmyndighetene er bestemt på å gjennomføre utsendelsen.

- Vi har fått beskjed om at det ikke er utsatt iverksettelse fra UNE, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud ved Politiets Utlendingsenhet (PU) til VG Nett.

Les også: Endrer reglene for arbeidsinnvandring