Ny svak måling for regjeringspartiene

Regjeringen har seg selv å skylde for tilbakegangen på meningsmålingene, mener Frank Aarebrot. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Regjeringspartiene får en samlet oppslutning på 35,8 prosent i VGs partibarometer for januar. Ved valget i 2009 fikk Ap 35,4 prosent av stemmene alene.

I målingen får Arbeiderpartiet en oppslutning på 26,3 prosent, fram 1 prosentpoeng fra desember. Sosialistisk Venstreparti får 5,8 prosent, tilbake 0,1, mens Senterpartiet havner under sperregrensa for utjevningsmandater med en oppslutning på 3,7 prosent, ned 0,7 prosentpoeng.

Regjeringen taper popularitet som følge av «egne, selvforskyldte problemer», mener valgforsker Frank Aarebrot.

Les også: - SV sier ja til Lofoten-kompromiss

– Sykehusbråket, Hardanger-mastene og Maria Amelie viser at regjeringen opptrer klossete og umusikalsk. De skaper et inntrykk av at det er byråkratene som styrer dette landet, og den iskalde byråkratiske måten å tenke på, som har høvlet ned folkeviljen i område etter område, viser seg nå, sier Aarebrot til VG.

Frp og Høyre får flertall sammen på målingen. Frp er største parti med en oppslutning på 27,4 prosent, opp 0,5 prosentpoeng. Høyre får 24,7 prosent, fram 0,1 prosentpoeng.

Les også: SV fornøyd med sin egen Amelie-innsats

Kristelig Folkeparti går tilbake 1,1 prosentpoeng til 4,2 prosent, Venstre går fram med 0,1 prosentpoeng til 4,6 prosent

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg ville de borgerlige partiene fått 110 av 169 plasser i Stortinget. Høyre og Fremskrittspartiet ville fått 94 seter, mens Kristelig Folkeparti og Venstre ville fått åtte hver.

Målingen er utført av InFact i perioden 14.–21. januar. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter