Ny permisjon for Apple-sjefen

Steve Jobs tar permisjon, noe som igjen har skapt rykter om helsetilstanden hans og fremtiden i Apple. Foto: REUTERS / Robert Galbraith / SCANPIX Les mer Lukk

Apple-sjefen Steve Jobs tar permisjon igjen for å «konsentrere seg om helsen». Nyheten fikk Apple-aksjene til å falle mandag.

– Jeg fortsetter som administrerende direktør og skal være involvert i viktige strategiske avgjørelser i selskapet, heter det i en e-post fra Jobs til Apple-ansatte.

Han gjør det ikke klart hvor lenge permisjonen skal vare, eller hvilke eventuelle helseproblemer han tar pause for.

– Jeg er veldig glad i Apple og håper å være tilbake så raskt som mulig. Inntil da setter familien min og jeg stor pris på at privatlivet vårt respekteres.

Apples popularitet og verdi har tidligere vist seg å være knyttet til Jobs. Da han ikke dukket opp på Macworld Expo på senåret i 2008, falt Apple-aksjene brått som følge av rykter om helsen hans.

Uklarheten rundt årsaken til Jobs’ permisjon skapte usikkerhet i markedet mandag, men analytikere tror virkningen kun er kortsiktig. Jo lenger fraværet blir, desto større kommer bekymringen imidlertid til å bli.

Aksjene sank med 6,2 prosent i Frankfurt mandag, som ikke var børsdag i USA.

Jobs tok pause i nesten seks måneder i 2009, og det ble senere klart at han hadde gjennomgått en levertransplantasjon. Han ble operert for kreft i bukspyttkjertelen i 2004. (©NTB)