Kvinne funnet drept i bil på Senja

Bilen som knyttes til drapet i Gryllefjord skal ha stått på denne parkeringsplassen. Foto: Vegard Johansen Les mer Lukk

En 33 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på en kvinne som torsdag kveld ble funnet død i en parkert bil i Gryllefjord i Torsken kommune på Senja.

Kvinnen ble funnet død i 33-åringens bil, og innledende undersøkelser viser at hun er drept, opplyser politiet i Troms.

–Torsdag kveld ble en kvinne funnet død i et parkert kjøretøy i Gryllefjord i Torsken kommune. Kvinnen ble funnet i bagasjerommet i siktedes bil, sier Einar Sparboe Lysnes, politiinspektør i Troms politidistrikt til NRK.

Kvinnen har i sin asylsøknad oppgitt å være født i 1982 og somalisk, skriver politiet i en pressemelding.

Ektemann siktet

Kvinnens identitet er ennå ikke fastslått, men hun ble meldt savnet av arbeidsgiveren sin, Torsken kommune, 22. november.

– Kvinnen hadde uteblitt fra arbeid siden 19. oktober, angivelig etter en reise til en annen kant av landet. Hennes arbeidsgiver var urolig over det faktum at hun ikke hadde vendt tilbake til sin arbeidsplass, heter det i en pressemelding fra politiinspektør Einar Sparboe.

Den 33 år gamle mannen som vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag er bilens eier. Han er også gift med kvinnen.

Ekteparet som er fra Somalia, hadde begge fått avslag på sine asylsøknader. Paret hadde to barn, som nå er tatt hånd om av barnevernet.

Barna går i en lokal familiebarnehage i Torsken, og den ene av barna er født der.

- En tragedie

Ordfører i Torsken kommune, Fred O. Flakstad, omtaler saken som en stor tragedie.

– En far er siktet for å ha drept ei mor, og det sitter to barn igjen som er tatt hånd om av barnevernet. Vi lever i små lokalsamfunn, og de fleste vet hvem alle er. Dette går nok ikke upåaktet hen i Torsken og Gryllefjord. Det er en stor tragedie, sier Flakstad til NRK.

Familiefaren ble pågrepet klokken 7 fredag morgen. Han er nå i politiets arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Han har oppholdt seg i Norge siden 2003.

Bistand fra Kripos

Lensmann Arnold Nilsen vil ikke si hva det er som gjør ham sikker på at politiet her står overfor et drap. Han vil heller ikke opplyse hva politiet tror var dødsårsaken eller hvor lenge kvinnen har vært død.

– Vi regner med at en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge over helgen. Det vil ta noen dager å få den avdødes identitet fastslått med sikkerhet, sier Nilsen til NTB.

Troms politidistrikt har anmodet om teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

Etterlyst

Da kvinnen ble meldt savnet av arbeidsgiver i november, opprettet politiet en undersøkelsessak, med sikte på å klarlegge om noe kunne ha tilstøtt henne.

I den forbindelse ble det utstedt etterlysing av henne i inn- og utland. Også andre etterforskingsskritt ble iverksatt, vel vitende om at kvinnen hadde fått endelig avslag på sin asylsøknad, og sånn sett frivillig kunne ha valgt å forlate landsdelen eller landet, skriver politiet i en pressemelding.


Vis større kart