Gammel kjenning av politiet

Avishuset til Jyllands-Posten i sentrum av København skal ha vært målet for terrorplanene som svensk og dansk politi mener de har avdekket. En av de mistenkte har også vært mistenkt for terrorplaner i Pakistan. Foto: REUTERS / Martin Sy / SCANPIX Les mer Lukk

Den ene av de fem mennene som er siktet for å ville angripe Jyllands-Posten, er tidligere arrestert i Pakistan, mistenkt for terrorplaner.

Ifølge Politiken.dk ble mannen, som omtales som MA, arrestert på en buss i Dere Ghazi Khan-regionen i Pakistan i august i fjor sammen med elleve andre utlendinger.

Den 29 år gamle MA var sammen med sin kone, deres to år gamle barn og en annen kjent skikkelse fra svensk terrorhistorie, den tidligere Guantanamo-fangen Mehdi Ghezali.

I forbindelse med anholdelsen fant pakistansk politi et selvmordsbelte, cd-er og bøker «av terrorlignende karakter» og en stor mengde utenlandsk valuta.

Les også: - Terrormistenkt halvblind og halvdøv

Pakistanske myndigheter mistenkte gruppa for å ville gjennomføre et terrorangrep mot den danske ambassaden i Islamabad, skrev den svenske avisa Expressen.

Foruten de tre svenskene besto gruppa av sju tyrkere, en russer og en italiener. Gruppa var sammen med en kjent pakistansk islamist som var mistenkt for terrorvirksomhet.

Ifølge politiet skulle pakistaneren føre gruppa fra Quetta til Miranshah i det lovløse Waziristan, der det befinner seg flere treningsleirer for militante islamister. Der skulle de angivelig møte Taliban-lederen Zahir Noor.

Les også: - Kan ha resirkulert terrorplaner

Mehdi Ghezali, kjent i Sverige som cubasvensken, ble opprinnelig arrestert i 2001 på grensa mellom Pakistan og Afghanistan og en måned senere fløyet til USAs Guantanamo-base på Cuba. Han ble satt fri og sendt hjem i 2004.

Les også: Fem pågrepet for terrorplaner i Danmark

(©NTB)