Over halvparten vil ha regjeringsskifte

Bare to av fem ønsker at den nåværende regjeringen fortsetter, ifølge ny meningsmåling. (Arkivfoto: Scanpix) Les mer Lukk

Over halvparten av de spurte i en ny meningsmåling ønsker et regjeringsskifte. Bare to av fem ønsker at den nåværende regjeringen fortsetter.

Hele 51,5 prosent svarer ja på om de ønsker et regjeringsskifte. 42,1 prosent sier nei, mens 6,4 prosent ikke har gjort seg opp noen mening. Det viser en undersøkelse foretatt av Sentio for Nationen.

Blant dem som ønsker et regjeringsskifte, er en firedel velgere som stemmer på regjeringspartiene Ap og Sp.

Én av åtte (13,6 prosent) SV-tilhengere sier at de ønsker et regjeringsskifte, mens nesten dobbelt så mange ønsker dette blant velgerne til de andre to regjeringspartiene Sp og Ap. Henholdsvis 24,8 prosent og 23,8 prosent svarer ja til et regjeringsskifte.

Fremskrittspartiets velgere er mest ivrige på et regjeringsskifte, ni av ti Frp-velgere ønsker dette.

Valgforsker Hanne Marthe Narud viser til at det ikke ble spurt om regjeringsalternativene i undersøkelsen.

– Selv om det generelt er flertall for et regjeringsskifte, er det viktig å huske på at de ulike velgergruppene i så fall har ulike alternativer til regjeringen, sier hun.

Narud er litt overrasket over at det ikke er flere som er negative til regjeringen etter alt bråket rundt regjeringspartiene de siste månedene. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.