– Kan ikke ha visst hva de drev på med

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sprengte gullsmed
Ukjente gjerningsmenn forårsaket store ødeleggelser da de forsøkte å sprenge seg inn til en smykkeforretning i Hegdehaugsveien i Oslo sentrum natt til torsdag.

Glass og vrakgods ble slynget ut i det som på dagtid er en av hovedstadens travleste handlegater da eksplosjonen ble utløst ved 5-tiden torsdag morgen.

Mens flere andre butikkfasader i bygningen fikk glassrutene blåst ut, sto imidlertid det sikrede utstillingsvinduet til Engen Juveler igjen etter smellene.

– Døra er sprengt, men så vidt vi kan se har den eller de som har gjort dette ikke kommet seg inn i butikken. Alt tyder på at dette må være gjennomført av noen som ikke kan ha visst hva de drev på med, sier vaktleder Kjell Pedersen på Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

– Som et automatgevær

Noen har forsøkt å sprenge seg inn til en gullsmed I Hegdausveien I Oslo. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Politiet tok i bruk bombehunder for å gjennomføre søk i området rundt forretningen i jakten på sprengstoff. Også vinduer og glassdører i flere leiligheter i etasjene over butikkene fikk skader i smellen.

Marius Jonsson bor i leiligheten like over gullsmedbutikken og forteller om en kraftig kruttlukt.

– Jeg hørte tre raske smell, som fra et automatgevær. Jeg trodde de skjøt inn i leiligheten min, så jeg dro kjæresten min inn på badet, hvor jeg trodde det var tryggest, før jeg krøp ut langs gulvet for å finne mobiltelefonen min slik at jeg kunne ringe politiet, sier Jonsson til NTB.

Ingen skadd

Ingen ble til alt hell skadd i eksposisjonen. Ifølge politiet kan det ha vært dynamitt som var sprengstoffet som ble brukt for å sprenge døra til gullsmeden.

Et antikvariat ved siden av gullsmedbutikken ble fullstendig smadret, og det var tydelig at det hadde funnet sted en kraftig utblåsning. Markiser var dratt ut i veien, og det lå spredte rester over et stort område.

Hele kvartalet var torsdag morgen avsperret, og biltrafikk og trikk var omdirigert.

Kriminalteknikere hadde torsdag morgen sperret av et stort område i Hegdehaugsveien og saumfarte hele gaten etter spor. Et stort antall markører ble satt ut ved funn som kan ha betydning for etterforskningen.

(©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.