Løkke forferdet over terrorplaner

Danmarks statsminister er forferdet over avsløringen av et planlagt terrorangrep mot Jyllands-Posten.

– Men terror skal ikke endre det åpne danske samfunnet, understreker Lars Løkke Rasmussen i en pressemelding.

– Jeg er forferdet over at en gruppe personer har hatt konkrete planer om å begå et meget alvorlig terrorangrep her i landet, skriver Løkke, som berømmer den danske etterretningstjenesten PET for å ha avverget angrepet.

– Det understreker at det finnes en alvorlig terrortrussel mot Danmark. Ifølge PET var Jyllands-Posten tilsynelatende målet for angrepet, og jeg vil gjerne uttrykke min medfølelse med avisens ansatte, fortsetter Løkke.

– Regjeringen har gjennomført en lang rekke tiltak for å styrke innsatsen mot terror. Og regjeringen vil fortsatt gi kampen mot terror høy prioritet.

Opposisjonspartiet Socialistisk Folkeparti sier onsdag at de ønsker å tilby den danske etterretningstjenesten PET flere ressurser dersom de skulle trenge det.

SFs justispolitiske talsmann Karina Lorentzen mener PETs ressurser er blitt sterkt presset på grunn av de mange terrorsakene de siste årene, men at tjenesten med onsdagens pågripelser nok en gang har vist at den er i stand til å beskytte danskene mot terror. (©NTB)