– Terrorangrepet skulle skje innen 1. januar

Terrorangrepet mot Jyllands-Posten skulle skje innen 1. januar, opplyste sjefen for det danske sikkerhetspolitiet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Vår oppfatning er at de var i ferd med å forberede et terrorangrep mot Jyllands-Posten innen 1. januar, sa Jacob Scharf, sjefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Totalt ble fem personer pågrepet onsdag, fire i Danmark og en person i Sverige. Tre av dem tok seg fra Sverige til Danmark natt til onsdag.

Les også: PST: – Ingen forbindelse til Norge

Scharf opplyste at i hvert fall de tre personene som ble pågrepet i byen Herlev vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag. Målet er å få på plass en tiltale og påfølgende straffesak så raskt som mulig.

– Planen deres var å trenge seg inn i JP/Politiken-huset i København og forsøke å drepe så mange som mulig av dem som ville være til stede i bygningen, sa Scharf.

Les også: Fem pågrepet for terrorplaner i Danmark

PET-sjefen er av den oppfatning at de med de til sammen fem pågripelsene onsdag har klart å avverge det planlagte terrorangrepet.

Säpo-sjef Anders Danielsson opplyste på pressekonferansen at personen som ble pågrepet i Stockholm, valgte å bli igjen. Årsaken til dette er ikke kjent. (©NTB)

Les flere nyheter her