Zuccarello med første NHL-poeng

Mats Zuccarello Aasen noterte seg for sitt første NHL-poneg mot bynabo NY Islanders. her i kampe med Islanders Josh Baily. (Foto: (AP Photo/Henny Ray Abrams(SCANPIX) Les mer Lukk

Mats Zuccarello Aasen noterte seg for sitt første målpoeng i NHL da NY Rangers slo NY Islanders 7-2.

23-åringen var involvert da Derek Stepan satte inn kveldens siste mål midtveis i siste periode.

– Dette er noe jeg selvfølgelig alltid vil huske, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er at vi vinner mens jeg er her, sa Zuccarello etter kampen.

Nordmannen var på isen for annen gang i den nordamerikanske ishockeyserien. Han debuterte 23. desember.

Les også: Zuccarello scoret i debuten

I lokaloppgjøret mot New York Islanders spilte Zuccarello 16.48 minutter. Han hadde tre skudd, men målet uteble. Nordmannen viste fine takter og fikk tidvis skryt fra ekspertene. På tribunen satt flere familiemedlemmer.

– Det betyr mye for meg å ha familien her og at de fikk se mitt første poeng. Det kunne ikke blitt bedre for meg, strålte nordmannen.

Aasen sier det som nå skjer er noe han bare kunne drømt om.

– Det var kanskje litt mer betryggende. Jeg var litt mer komfortabel med å ha pucken, hadde litt mer selvtillit. Jeg var ikke så spent og nervøs som jeg var før første kampen. Det er alltid morsomt å få spille på dette nivået.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier stjerneskuddet til TV2.

Trener John Tortorella strør om seg av rosende omtale av Mats Zuccarello Aasen.

– Han hever vårt talentnivå. Han gjorde ting på torsdag som andre gutter ikke engang ville tenkt på, sa trener Tortorella da Zuccarello Aasen ble hentet opp igjen fra Connecticut Whale.

18.200 tilskuere fikk se en kamp som var rimelig jevn i 1. periode, men der Rangers tok fullstendig over i de to siste. Skuddstatistikken vant storebror 52-20 (18-12, 18-4, 16-4).

Matt Gilroy var kampens store spiller. Han scoret sine to første mål for sesongen.

Detroit-keeper Chris Osgood noterte sin 400. seier i den nordamerikanske ishockeyserien da Red Wings vant 4-3 etter forlengning mot Colorado Avalanche. Svenske Niklas Kronwall avgjorde kampen fremspilt av landsmennene Henrik Zetterberg og Nicklas Lidström.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter