Slik blir været i romjula

Slik blir været i romjula
Mange må belage seg på fortsatt kalde dager.

Romjula står for døren og mange må regne med at det forsatt blir kaldt å bevege seg ute.

Og meteorologene kan allerede nå si at det er usikkert hvordan været blir på nyttårsaften.

Slik blir været de nærmeste dagen, fra og med tirsdag 28. desember 2010 til og med mandag 3. januar 2011.

SJEKK VÆRUTSIKTENE DER DU BOR

Tirsdag 28. desember:

Fjellet i Sør-Norge

Skiftende bris. For det meste pent vær i vest, noe mer skyet i øst. Kaldt.

Østafjells

Skiftende bris, opp i nordøstlig frisk bris på kysten av Agder. Delvis skyet, oppholdsvær, lokal tåke. Uendret eller litt stigende temperatur.

Vestlandet sør for Stad

Skiftende bris, opp i sørøstlig kuling på kysten, vesentlig i sør. For det meste pent vær. Stort sett uendret temperatur.

Møre og Romsdal og Trøndelag

Sørøstlig bris, opp i kuling på kysten i nord. For det meste pent vær. Stort sett uendret temperatur.

Nordland

Sørøstlig bris i sør, sørlig i nord, opp i kuling vest i Lofoten.

Troms

Skiftende bris, på kysten sørvestlig opp i frisk bris. På kysten i nord skyet og litt snø første del av dagen, for øvrig delvis skyet, oppholdsvær. Stort sett uendret temperatur.

Finnmark

Vestlig bris, på kysten nordvestlig. Først på dagen opp i kuling på kysten. Litt snø i kyst- og fjordstrøkene i nord og i vest, ellers opphold. Litt kaldere i indre strøk, ellers stort sett uendret temperatur.

Spitsbergen

Først på dagen nordlig bris, senere skiftende. Til kvelden sørøstlig kuling på kysten i vest og i sør. Opphold og periodevis pent vær. Litt kaldere.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Utsikter for onsdag 29. desember og torsdag 30. desember:

Sør-Norge

Onsdag sørøstlig kuling i sørlige kystområder, i nord sørvestlig. For øvrig pent vær. Kaldt. Til kvelden kan hende litt snø nord for Sogn. Stigende temperatur. Torsdag skiftende vindforhold, første del av dagen sørvestlig kuling på kysten nord for Stad. Litt nedbør vesentlig nord for Bergen, som regn på kysten. Stigende temperatur.

Nordland

Onsdag sørlig kuling på kysten av Nordland. Til kvelden litt snø. Torsdag sørvestlig opp i kuling på kysten, til kvelden nordvestlig. Litt nedbør, vesentlig som regn på kysten. Stigende temperatur.

Troms

Sørvestlig opp i kuling på kysten. Onsdag kveld litt snø i sør. Torsdag litt nedbør, vesentlig som regn på kysten. Stigende temperatur.

Finnmark

Sørvestlig opp i kuling på kysten. Onsdag oppholdsvær og litt lavere temperatur. Torsdag regn og sludd på kysten av Vest-Finnmark, for øvrig opphold. Litt stigende temperatur.

Spitsbergen

Onsdag sørøstlig kuling utsatte steder, spesielt på kysten i vest og i sør. Utover dagen dreiende østlig. Torsdag minkende til nordøstlig frisk bris. Litt snø. Onsdag uendret temperatur, torsdag muligens stigende.

Utsikter for fredag 31. desember til og med mandag 3. januar:

Utviklingen er svært vanskelig å forutse. En mulighet er at værsituasjonen endrer seg tilbake til det vi har hatt nå over lang tid, dvs. I hovedsak kald luft fra nordlig retning med snøbyger langs kysten nord for Stad. Imidlertid kan temperaturen også bli noe høyere med større sjanse for litt nedbør de fleste steder. På Spitsbergen kan det blir relativt mildt og lite nedbør.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Utsikter for de nære havområder for tirsdag 28. desember:

Skagerrak

Bris omkring øst, stort sett oppholdsvær.

Nordsjøen

Sørøstlig kuling, spesielt i vest og i nord. Litt regn i vest.

Bankene utenfor Møre og Romsdal og Trøndelag

Bris omkring sør, kan hende kuling i vest. Oppholdsvær.

Bankene utenfor Nordland

Sørlig bris, til kvelden frisk bris. Oppholdsvær.

Bankene utenfor Troms og Tromsøflaket

Sørvestlig opp i kuling. Litt snø av og til.

Bankene utenfor Finnmark

Dreining til nordvestlig opp i bris, kuling først på dagen. Litt snø.

Utsikter for de nære havområder for onsdag 29. desember og torsdag 30. desember:

Bankene utenfor Sør-Norge

Onsdag sørøstlig frisk bris i sør, sørvestlig kuling i nord. Litt regn helt i vest. Torsdag skiftende bris i sør, dreining til nordvestlig bris i nord. Regn og sludd i nord.

Bankene utenfor Nord-Norge

Onsdag sørlig kuling utenfor Nordland, sørvestlig lenger nord. Torsdag for det meste sørvestlig frisk bris, kuling i nord. Etter hvert litt snø og sludd.

Videre utsikter for bankene for fredag 31. desember – mandag 3. januar:

Utenfor Norge

Utviklingen er svært vanskelig å forutse. En mulighet er at værsituasjonen endrer seg tilbake til det vi har hatt nå over lang tid, dvs. I hovedsak kald luft fra nordlig retning med snøbyger nord for sørlige Nordsjøen. Imidlertid kan temperaturen også bli noe høyere med større sjanse for litt nedbør i de fleste områdene.