Bombeangrep mot kirke på Filippinene

Elleve mennesker ble lettere såret i et bombeangrep mot en katolsk kirke sør på Filippinene første juledag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Elleve mennesker ble lettere såret i et bombeangrep mot en katolsk kirke sør på Filippinene første juledag.

Eksplosjonen på øya Jolo 100 mil sør for hovedstaden Manila skjedde under morgenmessen. Presten var blant de elleve personene i kirken som ble såret, opplyser politiet.

Oberstløytnant Randolph Cabangbang opplyser at bomben var plassert på kirketaket. Da bomben gikk av, ble bærebjelken ødelagt og taket raste sammen.

Filippinske myndigheter fordømte lørdag angrepet.

Les også: Norsk fembarnsmor drpt på Filippinene.

Jolo er et kjent tilholdssted for militante islamister, og blant dem som står sterkt i området er Abu Sayyaf-geriljaen som anklages for å ha bånd til terrornettverket al-Qaida. Abu Sayyaf mistenkes blant annet for å ha stått bak bombingen av en ferje i Manila-bukta i 2004, der over 100 mennesker ble drept.

Gruppen har kidnappet mange utlendinger opp gjennom årene og drepte i september 2009 to amerikanske soldater på Jolo ved hjelp av en veibombe.

USA har hatt styrker stasjonert sør på Filippinene siden 2002, for å trene opp de lokale sikkerhetsstyrkene til å jakte på Abu Sayyaf. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter